Moped mot motorcykel?

 

Står du i valet och kvalet mellan moped eller lätt motorcykel? Denna fråga är nog vanligast bland yngre personer som inte har lust att vänta ytterligare ett år på att få ta körkortet för den lätta MC:n.

Det finns väldigt skilda meningar i frågan och egentligen finns inget rätt eller fel. Många ägare till lätta motorcyklar menar att man snabbt tröttnar på motorcykeln och i slutändan ändå strävar efter en större och tyngre, vilket då bara har slösat med tid och pengar. Har man dock en ekonomi som tillåter, så varför inte.

Mopeder är smidiga på många sätt. Dessa kan parkeras både på gatan och vid en cykelställ, helt utan problem och är lätta för tonåringen att köra. Bor man avsides är detta också ett mycket bra sätt att kunna förflytta sig på, utan att det kostar mycket pengar. Det som kan anses negativt är att du inte kan köra vart du vill. Med en lätt motorcykel kan du ta dig fram på vilken väg du än behagar, även om det är på motorvägen du ger dig ut och behöver inte tänka på att ta bakvägar eller småvägar för att komma dit du ska.