Komplettera motorcykeln med en bra bil för vinterkörning

Hur härligt det än är att köra motorcykel i vårt avlånga land, så kan ingen hävda att det är speciellt skönt att framföra motorcykel på hösten och vintern. Trots tjocka motorcykelkläder är det ändå svårt att hålla kylan borta. Se därför till att investera i en riktigt bra vinterbil och låt motorcykeln vila tills våren kommer.

När du ändå ska investera i en bil för att köra på vintern så är det lika bra att välja en riktigt bra som håller i många säsonger. På Riddermark Bil får du hjälp med att köpa bil och hitta rätt på begagnatmarknaden. Ange bara dina kriterier så dyker snart den perfekta bilen upp för dig. Motorcykeln får stå tryggt i vinterförvaring medan du testar vingarna på bilmarknaden.

Sök efter rätt egenskaper

Men vilka egenskaper ska då en bra vinterbil ha? Innan du slår till på första, bästa billiga bil så är det bra att läsa på lite. Använd dig också av tjänsten som nämndes ovan så blir ditt sökande efter bil enklare. Precis som vid motorcykelkörning ökar riskerna om du inte har ett fordon som är rätt för ändamålet. Det du bör tänka på när du väljer en bil för vinterkörning är att den har en bra väghållning, ett bra värmesystem som klarar låga temperaturer, samt effektiva strålkastare. Har du möjlighet kan det vara bra att välja en modell med fyrhjulsdrift för enklare manövrering i svåra väglag. Se också över batteriet och försäkra dig om att det klarar låga temperaturer, speciellt om du bor långt upp i landet. Kom även ihåg att försäkra din bil. Då minskar risken för att du står utan bil mitt i vintern. Det blir även lättare och billigare att fixa eventuella skador.

Satsa på stabilitet snarare än utseende

Visst är det roligt med en snygg bil, men när det gäller en bil som ska köras på vintern är det bäst att välja en stabil modell som alltid fungerar. Leta efter artiklar om olika vinterbilar för att få en uppfattning av vad som finns på marknaden, precis så som du skulle ha gjort vid köp av motorcykel. Innan det är dags att slå till är det även bra om du får möjlighet att provköra bilen. Du kan då avgöra hur lätt den är att manövrera, och hur väl den passar din körstil. En bil som många andra lovprisar behöver inte vara rätt för dig, därför är det här steget viktigt att inte hoppa över.